BEST курсове

Студентска организация BEST организира различни събития, но едни от най-интересните са международните курсове, където студентите имат възможността да разширят своя личен опит като се сблъскат с широко културно разнообразие и работа в международна среда, да създадат контакти из цяла Европа, да подобрят своя английски език, докато се забавляват.

Във всяко събитие участват около 22 студента, точно като вас, готови да се развиват и придобиват полезен опит.

Курсовете се организират са през цялата година. Те са сезонни събития, на които студенти от цяла Европа имат възможността да развият своите умения в желаната от тях сфера.

Тук в България всяка година организираме есенен курс, който е отворен за всички студенти от страната. Всяка година темата е различна – през 2013-та година например организирахме курс за разработка на мобилни приложения с Android. През 2014-та курсът беше на тема компютърни мрежи, а тази година е свързан с енергийна ефективност. 2016 – Електроника, а 2017 – Virtual Reality

Курсовете целят да подобрят и разширят знанията на студентите в определен технологичен сектор, работейки с нови технологии и интерактивни методи за обучение като дават шанс на участниците да получат нови знания и да развиват уменията си.

В края на всеки курс, студентите полагат изпит, който може да е под различна форма (уъркшоп, тийм дизайн, устно и други), с който показват доколко са успели да усвоят тематиката. Добре представителите се получават сертификат за завършен курс, чрез който могат да получат кредити в съответния университет.

Всеки студент от Технически университет – София може да кандидатства с кратко мотивационно писмо за по 3 различни курса през всеки сезон. Можете да откриете списъка с актуалните предложения, където можете да кандидатствате на www.best.eu.org/courses.  Също така ето тук може да прочетете малко съвети как да напишете Мотивационното писмо.

Имате нужда от помощ за кандидатстване?

Свържете се с нас!

Ако вече сте кандидатствали, свържете се с нас, за да въведем в системата ни – статусът ви на студент.

FAQ