BEST Engineering Week ( BEW ) 2015

BEST Engineering Week 2015 е състезание, организирано от студентска организация BEST Sofia в партньорство с различни компании в сферата на телекомуникациите, компютърните науки, електрониката, енергетиката, хранителната промишленост и други. Събитието представлява поредица от състезания, в които участващите студенти, показват както знания, така и креативност. Всеки студент може да участва в един от казусите на компаниите.

BEW_2015_2

Тази година BEW стартира на 23.03.2015 и в него се включиха около 150 студенти и 12 от водещите компании в България: генералният ни спонсор Aurubis както и SAP, Scania, StangaOne, Interoute, Liebherr, Visteon, Melexis, Vivacom, UniCredit Bulbank, Bulgartabac и HP. Други компании, които се взеха участие са Optix, Naxex, Knowledge and Innovation Centre.

BEW_2015_3

Откриването на събитието се проведе на 23.03.2015 в Технически Университет – София. Всички компании, които имаха казуси на състезанието, представиха презентация пред студентите. След презентациите на компаниите, бяха обявени и разпределени студентите, които участваха на BEST Engineering Week 2015. В “Инженерна” седмица, която последва, се проведоха състезанията на всички компании. Някои участници получиха предложение за обучения от компаниите други предложения за работа, а трети бяха разведени в заводите им.

BEW_2015_1

BEW се проведе със съдействието на Технически Университет – София, Студентски съвет при Технически Университет – София, Студентски съвет при ХТМУ, Факултетен студентски съвет при ФМИ. Подкрепа получихме и от Бачково, БЕЛЛА, Mondelēz, Наука OFFNews и DARTS NEWS.

BEST Sofia, за пета поредна година отбеляза голям успех с организирането на това събитие и с нетърпение очакваме BEW 2016!

Posted in BEW